Vores historie

Vores Historie

Fundamentet er skabt i et økologisk/biodynamisk landbrug på Møn, som den ældre generation af familien har skabt grundlaget for. En blanding af passion, men bestemt også en mission om at bringe biodiversiteten tilbage på vores marker og enge.

Den nye generation er i den grad blevet inspireret, og sammen driver nu 2 generationer 100 hektar jord, dyrehold og gårdbutik. Udgangspunktet er drømmen om at ”få det hele til at gå op i en højere enhed” – bæredygtigt landbrug, høj kvalitet af fødevareprodukter direkte til forbrugeren, samt at højne biodiversiteten i den lokale danske natur. Det hele skal nu stå sin prøve.    

Anne Marie og Niels Ole er begge fuldtidslandmand og -kone. De to flyttede tilbage til Møn i 2010 og bor på Traneholt, fødegården gennem 9 generationer, hvor Niels Oles forældre også drev landbrug.

Nu er tiden kommet, hvor vi, 10. generation, så småt skal tage over. Vi har to dejlige piger, Kamille og Mathilde og har indtil 2014 boet i Slagelse, men da drømmene og ideerne boblede for meget, tog vi beslutningen om, at NU skulle det være. Teltpælene blev trukket op og af sted til Møn det gik Vi bor nu på Mosegård, som er nabogård til Traneholt.

Alt i alt er der 4 gårde – Traneholt, Mosegård, Bakken og Sognefogedgården. Alle 4 gårde ligger på kyststrækningen mod Ulvshalestrand, og danner rammen om landbrugets produktion og gårdbutikken – Traneholt Landhandel, som ligger på Bakken.

Vi glæder os til at møde jer - Christina og Anders.